Tip van de maand

 

U wilt graag een element verwijderen maar weet niet hoe?

In alle vormen van overzichten is er een mogelijkheid tot verwijderen. U vinkt eenvoudig het element aan wat u wenst te verwijderen en klikt vervolgens op het verwijder ikoon bovenaan het overzicht.Meer tips & trucs? Klik hier.

Verwijderen van ongebruikte elementen

Met de jaren verzamelen verouderde inactieve elementen zich vanzelf. Om uw CMS overzichtelijk en de prestaties optimaal te houden kunt u het beste deze gedateerde elementen verwijderen tijdens een periodieke schoonmaakactie. Maar hoe doet u dit nu precies?


De optie om te verwijderen is te vinden in alle vormen van overzichten.
Onder 'Internet Redactie' ziet u een viertal grijze balken waaronder: Overzichten.
Hier kunt u een overzicht opvragen van elk type element beschikbaar voor uw CMS, denkt u hierbij aan pagina's, categorieën, afbeeldingmappen, etc.

Indien u individuele foto's of download bestanden wenst te verwijderen, kunt u het overzicht van deze elementen opvragen door op desbetreffende afbeeldingmap of downloadarchief te klikken. U krijgt dan een overzicht van alle elementen binnen de geselecteerde element.

Vervolgens is het heel eenvoudig. U vinkt het element aan wat u wenst te verwijderen en klikt vervolgens op het verwijder ikoon bovenaan het overzicht.